Evenement

Beheersing van de uitgaven in de jeugdhulp. Wat werkt?

Breda
05 mrt 2020
Een terugblik op de afgelopen 5 jaar

Bijna iedere gemeente in Nederland is op zoek naar passende en effectieve beheersmaatregelen om de kosten van jeugdhulp te reduceren. Randvoorwaarden van deze beheersmaatregelen is het behoud van kwaliteit en de toegankelijkheid van jeugdhulp voor kinderen die het echt nodig hebben. Na 5 jaar vinden wij het tijd om de balans op te maken met betrekking tot de effectiviteit van de inmiddels ingezette beheersmaatregelen.

Graag blikken wij gezamenlijk terug op de afgelopen vijf jaar. Welke beheersmaatregelen zijn er genomen binnen de gemeenten? Wat zijn de effecten van deze beheersmaatregelen?

Ook gaan we graag met u in gesprek over ons nieuwe concept; Value Based Social Care (VBSC). De kosten in de jeugdhulp kunnen omlaag door de waarde te verhogen. Wij zijn van mening dat we terug moeten naar de essentie van de jeugdhulp; met focus op waarde in plaats van productie. We hebben dit geleerd van de ervaringen in de medische wereld, en het werkt!

We organiseren twee Key Topics bijeenkomsten over dit thema – op 5 maart 2020 in Breda en 2 april 2020 in Utrecht– schrijf je nu in! (gratis deelname)


Sprekers
  • Koen Weterings – Gemeente Breda
  • Karel Piethaan – Key Groep

Programma

13.30    Ontvangst door Niels de Vette

Niels heet iedereen welkom en geeft een inleiding van de dag.

13.45    Introductie

14.00     Gemeente Breda – Koen Weterings 

Een weergave van de beheersmaatregelen in de gemeente Breda. Wat zijn de effecten van deze maatregelen? En het vervolg?

14.30     Thematafels

Op verschillende tafels delen we ervaringen over de ingezette maatregelen per gemeente.

15.30     Pauze

15.45     Key Groep – Karel Piethaan

Een toelichting op het concept Value Based Social Care: Hoe creëren we samen een systeem van waarde in plaats van productie?

16.30    Borrel