Spring naar content
Expertise

Data Consultancy

Datagedreven werken

Inzicht krijgen in gegevens die anders nooit zichtbaar zouden zijn, sturen op zorguitkomsten op basis van data. Waar dit tot voor kort misschien wel utopisch klonk, krijgt datagedreven werken gelukkig steeds meer voeten aan de grond.  

Ook de overheid en de zorg zetten stappen op het gebied van data. En dat is nodig. Want met de toenemende zorgvraag en het afvlakkende zorgaanbod is transitie noodzakelijk. En hoewel organisaties vaak al een hoop data verzamelen, maken ze er niet altijd effectief gebruik van.  Want hoe zet je data slim in? En hoe kan data bijdragen aan betere zorguitkomsten?

Creëer inzicht met data

Wij kunnen jouw organisatie helpen om, met behulp van data-analyse, inzicht te creëren. Inzichten die helpen te onderbouwen en verklaren wat er gebeurt binnen jouw zorgprocessen, trends te ontdekken en deze te analyseren. Zo zet je data slim in en ontdek je waar verbeterpotentie ligt. En waar mogelijk kijk je of data ook voorspellend in te zetten is als stuurinformatie.  

Van data-analyse tot data-oplossing

Maar met data-analyse alleen kom je er vaak niet. Het daadwerkelijk verbeteren van zorguitkomsten met behulp van data gaat verder met de ontwikkeling en implementatie van slimme data-oplossingen, zoals bijvoorbeeld Data Dashboards. Het is hierbij belangrijk om de vraag achter de (data)vraag helder te krijgen. Wij helpen je hier graag bij, van ontwikkeling tot implementatie. 

Samen met jou geven we betekenis aan de grote hoeveelheid aan data die er in jouw organisatie beschikbaar is. Samen streven we naar waardevolle zorg.