Spring naar content
Expertise

Waardegedreven zorg

De focus verleggen van een zorgsysteem dat draait om productie naar een systeem dat draait om zorgwaarde. Van wat zorgverleners (moeten) doen naar wat cliënten nodig hebben. Van het huidige fee-for-service model naar een fee-for-value model. Waarbij waarde staat voor de best mogelijke resultaten van zorg per cliënt én waarbij kostenefficiëntie en kwaliteit van zorg worden onderstreept. Het kán.

Het framework ‘Value-Based Healthcare’, ook wel waardegedreven zorg, is ontwikkeld door Michael Porter en geeft handvatten om dit te bereiken. Dit is niet zomaar een stap, het is een strategie. Het vraagt een grote verandering van de wijze waarop de zorg rondom een cliënt wordt georganiseerd, hoe resultaten worden gemeten én hoe deze worden vergoed.

Wij helpen onze opdrachtgevers met het ontwikkelen en implementeren van deze strategie door de inzet van verschillende tools en met de juiste begeleiding van de transformatie naar zorgwaarde. Het programma Zorgwaarde is onze vertaling van het framework Value-Based Healthcare.

Als belangrijkste resultaat levert het programma Zorgwaarde op dat er voor alle cliënten dezelfde, gelijkwaardige en hoog-kwalitatieve zorg beschikbaar is. De voor de cliënt meest belangrijke resultaten van zorg worden centraal gezet, afgezet tegen de kosten die hiervoor worden gemaakt. Dit resulteert in betere zorg met dezelfde of vaak lagere kosten per cliënt. Zorgprofessionals werken in integrale teams, hun stem wordt groter én belangrijker om de verhoging van zorgwaarde mogelijk te maken. Daarnaast is er ook winst voor de zorginstellingen die het verhogen van zorgwaarde omarmen, met aantoonbare betere zorg kunnen meer cliënten worden bereikt.

De consultants van Key Groep zijn green-belt gecertificeerd door het European Institute Value-Based Health Care en zijn gedegen opgeleid en getraind om organisaties te helpen bij de transformatie naar zorgwaarde. Diverse tools dragen hieraan bij. Wij kunnen u helpen bij het opstellen van de waarde-agenda en bij het uitwerken van de strategie om zorgwaarde te verhogen.

Download hier het Key Groep Zorgwaarde Innovatie Canvas en ga zelf aan de slag!