Optimale afstemming zorgvraag en -aanbod

 Registratie gesloten
 
9
Datum
25 september 2017 13:30
Locatie
Zuiver - Krommewetering 51, 3543 AM Utrecht

De zorg verandert. Cliënten hebben andere behoeften en zorgverzekeraars stellen meer eisen.  Om de juiste zorg te kunnen blijven bieden, zullen zorgorganisaties anders moeten gaan werken. Maar hoe doe je dat?

Tijdens deze Key Topics bijeenkomst gaan we in op de vraag hoe je als organisatie in kunt spelen op de veranderende zorgvraag. Met andere woorden: hoe stem je zorgvraag en -aanbod optimaal op elkaar af?

De directeur van Stichting Icare deelt een recent voorbeeld van de uitdagingen die een veranderende zorgvraag met zich meebrengt. Er wordt in het bijzonder ingegaan op het spanningsveld met goed werkgeverschap.

Daarnaast verkennen we of de gezondheidszorg kan leren van andere dynamische branches. Hoe wordt daar het aanbod passend gemaakt op de vraag? De financieel directeur van Sweco (voorheen Grontmij), tevens Lid Raad van Toezicht Zorgspectrum, is uitgenodigd om zijn ervaringen op dit gebied te delen.

Na deze Key Topic heeft u meer inzicht in de mogelijkheden om adequaat in te spelen op een veranderende (zorg)vraag en heeft u meer inzicht in uw eigen werkwijze en die van anderen. 

Optimale afstemming zorgvraag en -aanbod

Hoe anticipeer je als goed werkgever op een veranderende (zorg)vraag?

Agenda 25 september 2017

13.30 – 14.00 Inloop met koffie en thee 
14.00 – 14.10 Welkom en introductie
14.10 – 14.40 Gert Leeftink, Directeur Icare, aan het woord:
  • De zorginstelling Icare geeft een recent voorbeeld van de uitdagingen die een veranderende zorgvraag met zich meebrengt. Daarnaast wordt het spanningsveld met goed werkgeverschap belicht
14.45 – 15.15 Erik van Schie, Financieel Directeur Sweco, aan het woord:
  • De financieel directeur van Sweco (voorheen Grontmij) geeft weer welke uitdagingen zij kennen ten aanzien van een veranderende vraag en aanbod
15.15 – 15.30 Pauze
15.30 – 16.00 Overeenkomsten en verschillen ontdekken en leerervaringen delen
16.00 – 16.15 Top down of bottom up?
16.15 – 17.00

Napraten onder het genot van een borrel en bite

Deelname

Deelname aan deze Key Topics is geheel gratis. U kunt zich aanmelden via de knop rechtsboven dit artikel. Doe dit uiterlijk 11 september. Uiteraard zijn uw collega-bestuurders en directieleden ook van harte welkom. We hopen u bij deze Key Topics te mogen verwelkomen!