Publicatie

De 8 succesfactoren van een fusie of samenwerking

Ieder fusie- of samenwerkingstraject in de zorg verloopt anders, mede wegens het verschil in de doelstellingen, belangen en betrokkenen. Naast verschillen, zijn er echter ook terugkomende factoren aan te wijzen die we gekoppeld hebben aan het 7S model van McKinsey. Hierin worden zeven verbonden factoren genoemd die moeten leiden tot het goed functioneren van een geïntegreerde organisatie. Graag voegen we een achtste factor aan het model toe, namelijk ‘support’: het projectmanagement dat alle 7 S-en bij elkaar brengt om een succesvolle fusie of samenwerking te realiseren.

 

Als Key Groep hebben we diverse fusies en samenwerkingen in de zorg mogen begeleiden. Ieder traject verloopt daarbij anders, mede wegens het verschil in de settings, doelstellingen, belangen en betrokkenen. Naast verschillen, zijn er echter ook terugkomende factoren aan te wijzen. We maakten een infographic met daarin de 8 succesfactoren. Voor iedere ‘S’ leggen we uit wat de betekenis is, welk resultaat minimaal behaald dient te worden en wat de rol van de projectmanager daarin is.

 

 

  • Indien u een boek aanvraagt, graag uw keuze aangeven. Na de aanvraag nemen wij snel contact met u op om de eventuele verzendgegevens af te stemmen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.