Publicatie

Welke elementen van projectmanagement zijn toepasbaar voor crisismanagement in de zorg?

D.R. Gilpin en P.J. Murphy beargumenteren in ‘Crisismanagement in a complex world’ (Oxford University Press, 2008) dat in tijden van crisis een afwijkende management methode dient te worden toegepast. Zo dienen de elementen zekerheid, resultaatgerichtheid en controle plaats te maken voor onzekerheid, aanpassingsvermogen en improvisatie. Het vraagt om ‘matching the tools on the job at hands’, aldus D.R. Gilpin en P.J. Murphy.
Wij geloven dat (elementen van) projectmanagement mogelijkheden biedt voor een succesvol crisismanagement. Sommige project management methodieken (incrementele methodieken, bijvoorbeeld Agile en Scrum) zijn beter toepasbaar dan andere methoden (de Waterfall methodiek, zoals Prince2). Tegelijkertijd zijn elementen van project management (ongeacht de methodiek)– één op één of in een aangepaste vorm – toepasbaar in tijden van crisis. Wij lichten deze in deze infographic voor u uit.

Bron: Gilpin, D.R., P.J. Murphy 2008. Crisismanagement in a complex world. Oxford University Press.

  • Indien u een boek aanvraagt, graag uw keuze aangeven. Na de aanvraag nemen wij snel contact met u op om de eventuele verzendgegevens af te stemmen.
  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.