Spring naar content
Trends & Ontwikkelingen

Innovatie in de Zorg: Eline de Kok

Podcast

In deze podcast spreekt Wendy Borst met verschillende professionals die zich dagelijks met grote passie bezig houden met innovatie in de zorg. De podcast wordt gemaakt door Key Groep, een management consultant bureau voor in de zorg. Vanuit verschillende invalshoeken wordt de term innovatie uitgelegd. Ook worden er handige manieren besproken om innovatie in jouw organisatie te stimuleren en te activeren én worden we geïnspireerd om zelf aan de slag te gaan.

In deze aflevering gaat Wendy Borst in gesprek met Eline de Kok. Zij is werkzaam als verpleegkundige bij V&VN en het UMC Utrecht en doet in samenwerking met de Erasmus Universiteit onderzoek naar Rebels leiderschap. Met REBELV (Rebelse, Excellente, Bevlogen en Energieke Leiders binnen de Verpleegkunde studie) wil Eline andere verpleegkundigen inspireren om de cliënttevredenheid altijd centraal te zetten door níet altijd aan de vaste structuur en processen vast te houden, maar buiten kaders te (durven) denken en zelfs te experimenteren in het belang van de cliënt. Dat dit vervolgens ook nog het werkgeluk van verpleegkundigen aantoonbaar verhoogt maakt het een echte win-win!

Ben je helemaal enthousiast geworden over innovaties in de zorg, mail dan naar innovatie@keygroep.nl en wij vertellen je graag meer!