Werkvelden

Ziekenhuizen

Ziekenhuizen lopen net als andere zorginstellingen aan tegen de toenemende druk vanuit onder meer de politiek en zorgverzekeraars om efficiënter te werken, hoge kwaliteit te leveren en kosten te beheersen. Ontwikkelingen zoals kortere ligduur en verplaatsing van zorg naar andere plekken (bijv. thuis) vragen veel van de bestuurders, medisch personeel maar ook van de patiënten. De traditionele manier van behandelen en verplegen moet worden losgelaten, al is het alleen maar om de toenemende kosten te beheersen. Alles draait om patiëntwaarde. Dit is niet alleen goed voor patiënten maar ook voor artsen en zorgverzekeraars. Het continue verhogen van de patiëntwaarde staat dan ook vaak centraal in ziekenhuizen.

 

Daarnaast is er een tekort aan verzorgend personeel, én bestaat er onvrede over de waardering en beloning van het werk. Ziekenhuizen moeten dus op zoek naar andere manieren om hun medewerkers te boeien en te binden, bijvoorbeeld door (nog) meer flexibiliteit in dienstroosters te creëren om zo vraag en aanbod met elkaar te kunnen laten matchen.

 

Key Groep ondersteunt al vele jaren ziekenhuizen met dit soort vraagstukken: hoe kunnen we samen de inzet van medewerkers zo effectief en efficiënt mogelijk organiseren? Hoe kunnen de ondersteunende diensten nog meer waarde toevoegen aan het primaire proces? Wat is er nodig om te voldoen aan de strenge privacy-eisen?