Spring naar content
Trends & Ontwikkelingen

Zo werkt Key Groep!

Blog/Artikel

Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Een gezegde dat wij bij Key Groep maar al te graag omarmen én faciliteren. Uit onze missie ‘Take the lead and change the world of health’ spreekt hoe kijken naar de ‘wereld van zorg’: een waardevolle bijdrage leveren aan organisaties zodat zij hun cliënt, patiënt of burger optimaal kunnen faciliteren in zorg en welzijn. Maar laten we eerst naar onszelf kijken voordat we aan de slag gaan met onze impact in de wereld: hoe werken wij bij Key Groep? Senior consultant Wendy Borst en HR-specialist Noémie Sluis nemen je mee in de kernwaarden, persoonlijke ontwikkeling en het talentgedreven werken van Key Groep.

Het is onze ambitie en een zin die we graag gebruiken: Take the lead and change the world of health. Iets wat we onszelf opleggen, maar ook graag als opdracht meegeven aan onze klanten. Hoe werkt dit, wat we uitdragen, binnen onze eigen muren?

Kernwaarden

Onze HR-specialist Noémie werkt nog maar kort bij Key Groep. Wat trok haar aan om bij Key Groep te komen werken? “Ik voelde sterk dat mensen hier dat stapje extra willen zetten. Gericht op service en verwachtingen overtreffen voor zowel collega als klant. Dat vind ik kernwaarden die goed bij mijzelf aansluiten.” Wendy: “We werken met vier kerncompetenties of -waarden: professionaliteit, deskundigheid, betrokkenheid en energie. Het is natuurlijk mooi dat iemand die nieuw binnenkomt die waarden direct duidelijk ziet én onderschrijft. Deze waarden hebben we onlangs nog bij iedereen getoetst: staan we er nog achter, zijn dit de juiste waarden om nog steeds het verschil te kunnen maken? Iedereen herkent zich erin, en nog belangrijker: onze klanten herkennen dit ook bij ons. Natuurlijk, andere spelers in deze branche zullen ook zeggen dat ze professioneel en deskundig zijn. De waarde ‘energie’ is daarom ook extra belangrijk voor ons, omdat het ons onderscheidt. Daarbij stellen we onszelf ook de vraag: hoe zorgen we ervoor dat iedereen goed in zijn of haar vel zit zodat je met volle energie én veel plezier je werk kunt aangaan.”

Talentgedreven werken

Sinds kort worden we begeleid door Talent ON. Deze organisatie helpt bij talentontwikkeling en talentgedreven werken. Wendy: “We kijken graag naar al het talent dat in onze organisatie aanwezig is én hoe we dat optimaal kunnen ontwikkelen en benutten. Dus: kunnen we persoonlijke ambitie van collega’s en de ambitie van Key Groep samenvoegen door het ontwikkelen van talent? Dat is een belangrijk uitgangspunt. Op die manier blijf je samen groeien en dan hopen we natuurlijk dat mensen ook voor een langere periode bij Key Groep willen werken.” Tot dit jaar had iedere collega ieder kwartaal een ontwikkelgesprek en dat hebben we nu geprofessionaliseerd. Iedere medewerker bij Key Groep heeft in verschillende sessies zijn of haar talent kunnen ontdekken en gezien waar de uitdagingen nog zitten. “Die talenten proberen we voortdurend te spotten en te stimuleren. Dat doen we enerzijds met gestructureerde begeleiding en anderzijds met een individueel opleidingsbudget van een maandsalaris op jaarbasis voor persoonlijke ontwikkeling van wat nodig is om de volgende stap te kunnen maken.” Overigens kan zo’n traject er ook toe leiden dat mensen ontdekken dat het werk van (bijvoorbeeld) consultant niet bij hun past. “En dat is ook oké, want anders gaan ze dingen doen waar ze niet blij van worden. Dan krijg je de energie niet én heb je niet de energie voor onze klanten. Je moet helder hebben dat je het vak, de thema’s en het team leuk vindt. Als je een onderdeel of onderdelen niet leuk vindt, moet je dat samen onderkennen. Die helderheid geeft ook weer energie, ook als iemand vervolgens een ander pad kiest.”

Werving en selectie

Misschien is het goed om een stapje naar het begin te zetten: waar letten we op bij werving en selectie? Want ook als iemand uiteindelijk ontdekt dat bijvoorbeeld consultancy toch niet helemaal past, hopen we dat bij de werving van nieuwe mensen natuurlijk wél. Is dat een kwestie van de cijferlijst en een zoektocht naar rode, blauwe, groene of gele profielen? Noémie: “Het is vooral een kwestie van gevoel. Als je al niet goed matcht met de energie van het team, dan wordt het lastig om in dat team goed te functioneren. Het is een kwestie van ambitieus zijn en tegelijkertijd zelfreflectie hebben, je moet kunnen en willen leren.” Wendy: “We hebben een heel open leercultuur, houden feedback-gesprekken met elkaar waarbij alles bespreekbaar is. Dat moet je wel kunnen en willen. Mensen met verborgen agenda’s zijn hier niet aan het goede adres, integriteit is voor ons een belangrijke waarde. En ook analytische vaardigheden zijn cruciaal. Tijdens het wervingsproces behandelen we dan ook een casus en een estimated guess om dat vast te stellen. En ook bij deze eerste ontmoetingen en gesprekken zijn we al benieuwd naar de talenten van onze nieuwe collega’s en in hoeverre hun ambities aansluiten bij die van Key Groep.

Meer weten over Key Groep en hoe wij werken? Lees ons verhaal of neem contact op met Wendy Borst of Noémie Sluis.